Pâine fără gluten

Vă invit să incercați această rețetă de pâine fără gluten! Este pâinea preferată de noi până acum și o avem zilnic la masa noastră! 🙂 

1 C amidon de porumb nemodificat genetic (sau de tapioca)

2 C făină de hrișcă (sau puteți înlocui cu 1 C făină de amarant și 1 C făină de năut)

1 C făină de ovăz (sau puteți înlocui cu făină de quinoa)

1/4 C semințe de in măcinat

1 L sare

2 C apă călduță

2 L miere

1/2 pachetel de drojdie proaspătă

2  l-țe gumă de guar

”ou” din semințe de in***

*** Se amestecă bine 4 L semințe de in cu 12 L apă fierbinte până se îngroașă și se face ca un albuș de ou.

Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius.

Amestecați într-un bol primele 5 ingrediente.

Apoi următoarele 5 se procesează bine în robot. Aceste se amestecă cu făina, se frământă bine cu 1/4 extra făină și se lasă la dospit 15-20 minute.

Formăm apoi 4 pâinici ovale, pe care le așezăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Cu un cuțit bine ascuțit facem 2 tăieturi deasupra pentru a grăbi procesul de coacere.

Le coacem timp de 30 minute.

Vă doresc Poftă Bună și o sănătate deplină!  😉 

 

C = Cană

L = Lingură

l-ță = linguriță

”Mai bine o bucată de pâine uscată, cu pace, decât o casă plină de cărnuri, cu ceartă! ” – Proverbe 17:1