Apă curată

“Incearcă pe robii tăi zece zile și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut…”. (Daniel 1:12)

”Drept răspuns, Isus i-a zis: Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: Dă-Mi să beau, tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.” (Ioan 4:10)

Atât în sănătate, cât şi în boală, apa curată este una dintre binecuvântările de căpetenie ale cerului. Folosirea corectă a acesteia aduce cu sine sănătatea. Este băutura pe care Dumnezeu a oferit-o pentru ca animalele şi omul să-şi stingă setea. Băută în cantităţi suficiente, ajută la acoperirea necesităţilor organismului şi ajută corpul să se împotrivească bolilor. Aplicarea externă a apei este o modalitate satisfăcătoare de reglare a circulaţiei sângelui. O baie rece sau una cu apă potrivit de rece este un tonic excelent. Băile calde deschid porii şi ajută astfel la eliminarea impurităţilor. Atât băile calde, cât şi cele călduţe liniştesc nervii şi reglează circulaţia.

Mulţi n-au învăţat din experienţă care sunt efectele binefăcătoare ale folosirii corecte a apei şi se tem de acest lucru. Tratamentele cu apă nu sunt apreciate aşa cum ar trebui şi aplicarea lor cu pricepere necesită o muncă pe care mulţi nu sunt gata să o depună. Există multe moduri în care apa poate fi aplicată pentru a uşura durerile şi a face ca boala să dea înapoi. Toţi trebuie să înveţe cum se foloseşte prin tratamente simple, aplicate în acasă. În special mamele ar trebui să ştie cum să se îngrijească de familiile lor atât în starea de sănătate, cât şi în cea de boală.